Close
(0) اقلام
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید
تمام کالاها
    Filters
    تنظیمات
    جستجو

    9 عادت بد که سلامت روانی تان را تهدید می کند

    9 عادت بد که سلامت روانی تان را تهدید می کند

    عادت ها در زندگی هر کسی نقش مهمی دارند. به جرات می توان گفت اگر انسان ها عادت به بسیاری از چیزها نمی کردند بیشتر از مدت کمی دوام نمی آوردند. عادت ها به دو دسته مثبت و منفی تقسیم می شوند. بسیاری از عادت ها هستند که ظاهرا بی ضررند؛ ولی در حقیقت می توانند بر روی سلامت روان شما تاثیر بگذارند. در ادامه به 9 عادت بد که تاثیر سوء بر سلامت روان شما دارند اشاره می کنیم:

    1.      زندگی بدون تحرک

    تعجبی ندارد که محققان دانشگاه کالج لندن ارتباط بین کمبود فعالیت بدنی و میزان بالای افسردگی را مطرح می کنند. در حقیقت، شما می توانید احساس افسردگی و منفی گرایی را با 3 بار ورزش در هفته تا 20% کاهش دهید- حتی اگر از پله ها بالا و پایین بروید و در محله خود قدم بزنید.

    1.     رابطه های ناسالم

    اگر گرفتار یک رابطه ناسالم شده باشیم، طول می کشد تا علائمی مشاهده و درک کنیم که در یک زندگی ناسالم قرار گرفته ایم. بر اساس تحقیقات، تعاملات اجتماعی منفی در دراز مدت باعث التهاب می شوند؛ این التهاب ها می توانند به بیماری های قلبی عروقی، سرطان و فشار خون بالا منجر شوند. روابط ناسالم بین شریک، همکاران، خانواده و دوستان منجر به کم شدن عزت نفس، اضطراب و افسردگی می شوند. اگر فکر می کنید که درگیر روابط ناسالم و سمی شده اید، از یک مشاور یا یک دوست باتجربه کمک بگیرید.

    1.      کم خوابی

    محققان دانشگاه باستیر، خواب را پایه و اساس عملکرد مناسب بدن در نظر می گیرند. بدن ما از زمان خواب استفاده می کند تا همه سیستم ها از جمله عملکرد اعضا، سیستم مرکزی عصبی، عملکرد مغزی و هضم را دوباره راه اندازی کند. اگر دچار افسردگی و ناراحتی هستید، احتمالا از کم خوابی رنج می برید. یاد بگیرید که دستگاه های الکترونیکی نظیر تلوزیون را 3 ساعت قبل از خواب خاموش کنید و یک محیط آرامش بخش را با نوشیدن دمنوش گیاهی، کم کردن نور و داشتن حمام گرم قبل از خواب ایجاد کنید.

    1.      ثبت و ضبط دیجیتال

    بسیاری از ما به کنسرت هایی که تماشاگران از طریق یک گوشی هوشمند، کنسرت را تماشا می کنند، رفته ایم . با این حال آنها لمس اتفاقات واقعی را از دست می دهند. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط روانشناسان سلامت در دانشگاه باستیر، هر چه قدر تصاویر و ویدیوها از یک رویداد بیشتر باشند، اتفاقات واقعی را سخت تر به خاطر می آوریم. به همین دلیل است که خاطرات ذهنی قوی تر از خاطره هایی هستند که ثبت و ضبط گشته اند.

    1.      رسانه های اجتماعی تو خالی

    آخرین باری که با دوست، همسر یا اعضای خانواده بدون استفاده از رسانه های اجتماعی صحبت کرده اید، چه زمانی بوده است؟ ما یاد گرفته ایم که ارتباط چهره به چهره یا به اصطلاح فیس تو فیس نداشته باشیم و از آن گریزان باشیم. باید به این درک برسیم که شبکه های اجتماعی نمی توانند حس و حال مکالمات رو در رو را منتقل کنند. استفاده از شبکه های اجتماعی برای برقراری ارتباط تجارب و احساسات ما را کاهش می دهد و نیازمند آن است که خشنودی آنی و انتظارات را تنها با فشردن یک کلید بیان کنیم. قاعدتا همیشه امکان انتقال احساسات در قالب کلمات تایپ شده و استیکر نیست و ممکن است باعث ایجاد سوء تفاهم هایی شود. حداقل مدتی از شبکه های اجتماعی فاصله بگیرید تا ارتباطات چهره به چهره و واقعی را محقق کنید. برای جلوگیری از اختلالات اضطراب و افسردگی، بخشی از زمانتان را به صورت روزانه برای بازسازی ذهن و بدنتان اختصاص دهید.

    1.     حساسیت بیش از حد

    اگر شنیدن یک حرف نامناسب از طرف دوست یا همکارتان یا مثلا گیر افتادن در ترافیک می تواند روز شما را خراب کند، باید یاد بگیرید که این نقطه ضعفرا از بین ببرید. بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله روانشناسی امروز، افرادی که سریعا دچار استرس می شوند، سطح کورتیزول (هورمون استرس) بالایی دارند که باعث کاهش ایمنی و تراکم استخوان، افزایش فشار خون، کلسترول و افزایش وزن می شود. از طرف مقابل، خنده باعث کاهش خطر افسردگی و قوی تر شدن سلامت کلی روانی می گردد. بنابراین با تبدیل یک روز بد به یک روز خوب، عمل آن را معکوس کنید. یک دوست خوب را ببینید، به آهنگ های مورد علاقه تان گوش کنید یا یک فیلم خنده دار تماشا کنید.

    1.      خمیده راه رفتن

    بر اساس تحقیقات منتشر شده در مجله رفتار درمانی و روانپزشکی تجربی، خمیده راه رفتن تنها با تنبل بودن مقایسه نمی شود. قوز کردن تاثیر منفی بر رفتار و خلق و خو دارد، در مقابل با راه رفتن با پشتی صاف و چانه ای بالا و شانه های به عقب داده، زندگی را به جریان درآورید و خلق و خوی کلی تان را تغییر دهید.

    1.      وقت نگذاشتن برای خودتان

    علی رغم وجود کار، خانواده، ازدواج و مسئولیت های اجتماعی، آیا برای خودتان وقت می گذارید؟ اگر پاسختان هرگز است، شما به یک منبع اصلی استرس و زود رنجی اشاره می کنید. حداقل روزانه 15 دقیقه را برای خودتان و نه هیچ کس دیگر قرار دهید. هر کسی لیاقت این را دارد که زمانی را برای خودش قرار دهد و کارهایی که از آنها لذت می برد را انجام دهد.

    1.      به تعویق انداختن کارها

    اغلب تعویق انداختن ها به علت احساس ترس و اضطراب است که می تواند حجم زیادی از استرس را در محل کار، خانواده و تعهدات اجتماعی ایجاد کند و در واقع باعث افزایش استرس و کاهش سلامت روانی شود. از طرف دیگر، وقتی که عهده دار کاری می شویم و برای انجام آن عجله می کنیم، با اثبات به خودمان که دلیلی برای ترس شروع آن وجود ندارد، اعتماد به نفسمان را افزایش می دهیم.

     

    امیدواریم با رفع این عادت های بد و عادت های بد دیگری که در این مقاله به آن اشاره نشده است، زندگی بهتر و سراسر شور و نشاطی را تجربه کنید. به امید فردایی با نشاط!

     

    انصراف از نظر