Close
(0) اقلام
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید
تمام کالاها
    Filters
    تنظیمات
    جستجو

    چگونه از کمر خود مراقبت کنیم؟

    چگونه از کمر خود مراقبت کنیم؟

    ستون فقرات به منزله محور و ستونی است که بدن بر آن استوار است و اعضایی مانند دست ها ،پاها ،لگن و... برپایه این ستون به عملکرد عادی خود می پردازند.اما این ستون خود از مهره هایی تشکیل شده که به وسیله صفحات انعطاف پذیری به نام دیسک بین مهره ای از یکدیگر جدا می شوند.
    اگر در عملکرد این مهره ها اختلالی به وجود بیاید فرد دچار عارضه ای به نام کمردرد میشود که ممکن است اغلب فعالیت های روزمره ،فعالیت های شغلی و.. را تحت تاثیر قرار دهد و حتی در موارد پیشرفته زندگی عادی را با اختلال جدی روبه رو می کند .بنابراین سلامت این بخش از بدن اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    کمردرد معمولا در ناحیه زیر کمر به وجود می آید و عارضه شایعی است که همه با آن آشنایی دارند و هر فرد در طول زندگی خود حداقل یکبار به آن دچار شده است که خوشبختانه در بیشتر موارد نیز با درمان های خانگی و رعایت نکاتی  قابل درمان و پیشگیری بوده است.زندگی مدرن و پیشرفته امروزی و سبک و روش خاص آن نه تنها شيوع کمر درد را کمتر نکرده  بلکه  این سبک زندگی شیوع این بیماری را سرعت بخشیده است و حتی کودکان مدرسه ای را هم در رده مبتلایان به آن قرار داده است.

    کمر درد از نظر ماهيت درد به سه دسته تقسيم می شود:

    1- کمر درد گذرا :

    گاهی اوقات در اثر انجام حرکتی نامناسب و یا کشیدگی بیش از حد ستون فقرات و یا یک حرکت غیر اصولی ورزشی دردی در ناحیه کمر ایجاد میشود که پس از مدتی خود به خود از بین می رود .این نوع کمر درد را کمر درد گذرا می نامند.

    2- کمر درد حاد:

    کمردردی که ناشی از خم شدن های مکرر به مدت طولانی ، قرارگرفتن بدن در حالت نامناسب و ... ایجاد می شود و از شروع آن کمتر از یک ماه گذشته باشد را کمر درد حاد می نامند.
    این نوع کمر درد نشانه وقوع آسیب به کمر بوده و باتوجه به شدت آسیب دیدگی در فرد سبب ایجاد ناتوانی می شود.به همین علت باید سریعا تحت درمان قرار گیرد در غیراینصورت صدمات غیرقابل جبرانی ممکن است به ستون فقرات وارد آید.

    3 -کمر درد مزمن:

    درصورتی که کمر درد حاد درمان نگردد و درد در بیمار بیش از یکماه به طول انجامد به آن کمردرد ،کمردرد مزمن می گویند.این نوع کمردرد در واقع در اثر عدم درمان و یا مقاومت به درمان کمردرد حاد ایجاد می گردد.
    دلایلی که ممکن است سبب بروز کمرگردد:
    1- خم شدن در حال نادرست یا خم شدن برای مدت طولانی
    2- بلند کردن-حمل کردن-هل دادن یا کشیدن اجسام سنگین
    3- چرخاندن بدن در حالت نادرست
    4- کشش زیاد از حد بدن
    5- رانندگی یا نشستن در حالت قوز کردن برای مدت طولانی و بدون استراحت
    6- استفاده ی بیش از حد از ماهیچه ها در طول ورزش یا حرکات تکراری (آسیب ناشی از کشش بدن)
    چه افرادی بیشتر در معرض کمردرد قراردارند:
    1- افراد چاق.
    2- افراد سیگاری.
    3- افراد مضطرب و دارای استرس.
    4- خانم های باردار.
    5- افراد کم تحرک.
    6- افرادی که به شیوه غلط اجسام را بلند میکنند.
    7- مصرف برخی داروها .

    راه های پیشیگیری از کمردرد چیست؟

     

    وزن خود را همیشه کنترل کنید

    اضافه وزن همیشه سبب بروز بیماری ها در بدن فرد میشود.وقتی بدن فرد از اندازه نرمال خود خارج میشود و فرد به طور غیر طبیعی شروع به افزایش وزن میکند یکی از اعضایی که آسیب میبیند ستون فقرات است.به همین علت هر فردی باید شاخص بدنی خود را  محاسبه کند تا در صورت  اضافه وزن نسبت به نرمال کردن وزن خود اقدام نماید.اضافه وزن به خصوص در ناحیه میانی بدن سبب فشار بیشتر و بروز کمردرد میشود.

    سیگار کشیدن را ترک کنید

    نیکوتین موجود در سیگار منجر به کاهش سرعت جریان خون به دیسک های ستون فقرات می شود و موجب کمردرد میشود.

    به درستی نشست و برخاست کنید

    اگر برای ساعات طولانی از صندلی استفاده میکنید و مجبورید که بنشینید سعی کنید از صندلی های استاندارکه پشتی آنها کمی صاف و کمی از بالاتنه شما کوتاه است  استفاده نمایید و همچنین موقعیت شما پس از نشستن بر صندلی طوری باشد که زانوها کمی بالاتر از باسن قرار گیرند.
    در صورتی که مجبور هستید بیشتر به صورت ایستاده کار کنید، سعی کنید کشیده و قائم بایستید و سر خود را بالا بگیرید. همچنین در صورت امکان هر از چندگاهی به یکی از پاهایتان استراحت دهید و هر ۱۵ ثانیه پای خود را تعویض کنید.

    به وضعیت خواب خود توجه کنید

    از جمله عوامل کمردرد خوابیدن در حالت نادرست است. معمولاً خواب به بغل در حالیکه پاهایتان اندکی در حالت خم شده قرار گرفته باشند، موقعیتی است که بیشتر توصیه می شود. اگر خواب به پشت را ترجیح می دهید، توصیه می شود بالشی کوچک را زیر زانوها و بالشتکی را هم زیر قوس کمر خود قرار دهید. البته یک تشک نرم و راحت نیز بسیار بر کاهش دردهای کمر موثر است.دقت کنید که خوابیدن به شکم فشار بسیاری به کمر می آورد و به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

    ورزش کنید

    انجام ورزش های منظم و ورزشهایی نظیر شنا ،پیاده روی و... راه های خوبی برای پیشگیری از کمردرد است.ورزش هایی مثل پیاده روی و شنا ماهیچه های کمر را بدون ایجاد فشاری روی کمر یا ضربه به کمر قوی می کنند. ورزش هایی مثل یوگا یا پیلاتس هم به انعطاف پذیری و قدرت ماهیچه های کمر کمک می کند.

    اجسام سنگین بلند نکنید

    اگر وزن کوله پشتی و یا کیف دستی شما بیش از ۱۰ درصد وزن بدن شماست ، خیلی سنگین است. اگر مجبورید هر روز چیز سنگینی حمل کنید از کیفهای چرخدار استفاده کنید .

    روی میز کارتان خم نشوید

    صاف نشستن برای کمر خیلی مفید است. بهترین حالت برای کار کردن پشت میز کار این است که کمرتان را پشتی صندلی تکیه بدهید وپاهایتان را صاف روی زمین بگذارید.


    بسیاری از کمر درد ها به این علت ایجاد میشوند که ما نمیدانیم چطور از کمر خود مراقبت کنیم. کلید پیشگیری در اکثر کمردردها این است که از فشار زیاد به کمر خود جلوگیری کنیم. به این معنا که  باید یاد بگیریم فعالیت های روزمره خود را به شکل صحیح و درست انجام دهیم تا کمر تحت فشار بیش از تحملش قرار نگیرد.



    انصراف از نظر