Close
(0) اقلام
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید
تمام کالاها
    Filters
    تنظیمات
    جستجو

    14 روش درمان خانگی جوش

    جوش یا همان کرک، نوعی عارضه پوستی است که در غدد چربی یا فولیکول مو ایجاد می شود. این عارضه با خارشی در پوست شروع شده و سپس قرمز رنگ می شود و در نتیجه توده ای در وسط های این محل شکل می گیرد. جوش، به شدت مسری است و اغلب موقع تب بروز پیدا می کند.

    اغلب جوش ها توسط باکتری استافیلوکوک به وجود می آیند که این باکتری از طریق بریدگی ها و شکاف های کوچک وارد بدن می شود. جوش ها معمولا در زیر بغل، صورت، شانه ها، گردن و باسن، ظاهر می شوند.

    روش معمول درمان جوش شامل درآوردن ماده داخل جوش و سپس استفاده از آنتی باکتری است. البته برخی از افراد نیز از پمادهایی برای این امر استفاده می کنند. با این حال برخی از روش های سریع خانگی وجود دارند که دارای اثرات سریعی در درمان جوش خواهند بود. ما در ادامه ان مقاله به 15 روش خانگی درمان جوش می پردازیم.

    14 روش درمان خانگی جوش

    1- پیازها

    پیاز دارای یک اثر درمانی قوی است که جوش و درد ناشی از آن را ترمیم می کند. پیاز دارای 25 ترکیب فعال است که شامل پتاسیم، روغن های ضروری، املاح و فلانوئیدهایی است که دارای اثرات ضد قارچی، ضد عفونی کننده، ضد التهابی، ضد انعقادی، و خواص ضد درد هستند که به طور موثر از بروز جوش و درد ناشی از آن جلوگیری می کند. به صورت ویژه پیازهای قرمز دارای اثرات سم زدایی و ضدعفونی کننده زخم بوده و التهاب پوست را از بین می برند. پیاز گردش خون را تنظیم می کند و منجر به بیرون آمدن سریع ماده داخل جوش می شود.

    چطور از پیاز برای درمان جوش استفاده کنیم؟

    1-    ایتدا یک تکه نازک از پیاز را ببرید و آن را روی محل جوش قرار دهید و بعد با یک پارچه محل را ببندید.

    2-    بعد از  3-4 ساعت تکه پیاز را برداشته با یک تکه ی دیگر جایگزین کنید. این کار را به مدت چند روز انجام دهید.

    3-    این کار را 3 الی 4 بار در هر روز تکرار کنید.

    4-    در روش دیگر چند تکه پیاز را داخل آب قرار داده و به مدت نیم ساعت بجوشانید.

    5-    سپس بگذارید که ماده به دست آمده سرد شده و از این ماده مقداری را برداشته و روی محل جوش قرار دهید.

    2- سیر

     مصرف سیر هم در غذا و هم در مصارف داروئی کاربرد دارد. سیر دارای مقادیر بالایی از آليسين و آجين است، که در درمان جوش و خارش های پوستی مفید است. سیر دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتری و ضد ویروسی است که این عوامل سیر را به یکی از مواد خانگی درمان جوش تبدیل کرده است. به منظور گرفتن نتایج بهتر، مصرف روزانه سیر را در رژیم غذایی تان افزایش دهید.

    طرز استفاده:

    1-    سیر را بر روی محل مورد نظر قرار دهید. برای افزایش سازگاری می توانید مقداری روغن زیتون نیز به آن اضافه کنید.

    2-    بعد از قرار دادن سیر بر روی جوش، محل را با یک نوار گاز یا نوار بهداشتی بپوشانید، این کار جهت درمان جوش مفید خواهد بود.

    3-    بعد از 2-3 ساعت، یک قطعه دیگر سیر را با قطعه ی قبلی جایگزین کنید. این کار را در هر روز به مدت 3 الی 4 دفعه تکرار کنید تا اینکه جوش بترکد و برطرف شود.

    4-    برای تاثیر گذاری بیشتر، سیر تازه را، به صورت خام یا همراه با مکمل رژیم غذایی مصرف کنید.

    3- ضماد آب گرم

    آب گرم اولین گزینه برای کاهش درد و بیرون ریختن ماده داخل جوش است.

    نحوه انجام:

    1-    محل جوش را داخل اب گرم قرار دهید. این کار به منظور خروج هر چه سریع تر ماده ی جوش و در نتیجه کاهش درد ناشیی از آن است.

    2-    وقتی که رنگ جوش سفید شد، بدین معنی است که آماده ترکیدن است. آب گرم، موجب سریع تر شدن این فرآیند می شود.

    3-    زمانی که ماده داخل جوش خارج شد، محل جوش را با استفاده از مواد آنتی باکتریایی بشویید و سپس الکل یا هر پماد آنتی بیوتیکی موضعی دیگر را بکار ببرید.

    4-    شستن را تا وقتی که شدت درد و چرک از بین برد، ادامه دهید.

    5-    هرگز سوزن یا چیز نوک تیز دیگری وارد جوش نکنید، این کار عواقب بدی خواهد داشت.

    4- چریش (نوعی درخت)

    چریش دارای خواص آنتی باکتریایی و آنتی قارچی است. این ماده یکی از روش های سنتی آیورودایی برای درمان بسیاری از ضایعات پوستی است. روغن آن نیز دارای مزایای زیادی است. این ماده می تواند به طور موثری برای درمان جوش پوستی استفاده شود. چریش می تواند از خارش، سوزش و درد جلوگیری کند. همچنین باعث بیرون زدن ماده ی داخل جوش  و در نتیجه کاهش درد ناشی از آن می شود.

    طرز استفاده:

    1-    خمیر درست شده از برگ های آسیاب شده این گیاه با آب نیز، اگر سه بار در روز این عمل را انجام دهید بسیار موثر است.

    2-    روغن چریش را روزی 3-4 بار بر روی جوش بمالید.

    5- سرکه سیب (ACV)

    سرکه سیب دارای خواص فراوانی است. این ماده مغذی غنی از اسیدهای استیک، سیتریک و مالیک، ویتامین ها، آنزیم ها، نمک های معدنی و اسیدهای آمینه مختلف است. این سرکه دارای خاصیت ضد باکتریایی، ضد ویروسی، ضد التهابی و ضد قارچی بوده و یک درمان قوی برای بیماری های پوستی شمرده می شود. در مورد جوش، نیز سرکه سیب یکی از مواد پر مصرف خانگی برای از بین بردن جوش شمرده می شود.

    طرز استفاده:

    1-    ابتدا سرکه سیب را تا حد ولرم شدن حرارت دهید، سپس یک توده یا توپ پنبه را برداشته و آن را با مایع گرم ACV بشویید.

    2-    سپس این پنبه را روی جوش بگذارید و آن را برای مدتی روی آن نگه دارید.

    3-    برای اثربخشی سریع تر، آن را سه بار در روز بر بر روی جوش بگذارید. این عمل اثر فوق العاده ای دارد، و ظرف چند روز قابل توجه خواهد بود.

    4-    وقتی که محتوای جوش پاک شد، سرکه سیب را با مقدار مساوی عسل مخلوط کرده و پارچه ی آغشته شده به این مخلوط را در محل آلوده قرار دهید. دو بار در روز کافی خواهد بود، و جوش به زودی از بین می رود.

    6- زردچوبه

    زردچوبه دارای خاصیت آنتی بیوتیکی بالایی است که در درمان بسیاری از عارضه های پوستی از جمله جوش پوستی، حائز اهمیت است. تحقیقات نشان می دهند که زردچوبه در درمان بسیاری از عارضه های پوستی مفید است. زردچوبه دارای روغن فراری است که خاصیت ضد التهابی دارد و برای همین در درمان جوش مفید است.

    زرد چوبه باعث رسیدن سریع تر جوش می شود. زردچوبه ادویه ای است که از ریشه های گیاه Curcuma longa به دست آمده و در سیستم های پزشکی هند و چینی برای درمان بسیاری از عارضه های پوستی استفاده می شود. زرد چوبه در بسیاری از غذاهای هندی و به ویژه کره ای استفاده می شود. زردچوبه یکی از بهترین راه های درمان جوش است.

    روش استفاده

    1-    پودر زردچوبه را با آب مخلوط کنید و خمیر حاصله را با استفاده از گاز پتاسیم در منطقه ی جوش قرار دهید.

    2-    به مدت 30 دقیقه محل جوش به همراه زرد چوبه را با باند یا نوار بپوشانید، سپس آن را با آب بشویید، این کار را چند بار در روز برای گرفتن بهترین نتیجه، تکرار کنید. شما می توانید زرد چوبه را با مواد غذایی هم مخلوط کنید.

    3-    نیم قاشق زردچوبه را با شیر گرم مخلوط  کرده و میل کنید. در نتیجه به دلیل خواص آنتی بیوتیکی که زرد چوبه دارد موجب بهبود جوش از داخل می شود.

    7- روغن درخت چای

    روغن درخت چای، که از درخت چای، Melaleuca Alternativeifolia، استخراج می شود، حاوی خواص ضد باکتریایی، ضد عفونی کننده، ضد قارچی و ضد میکروبی است که به طور موثر به درمان جوش کمک می کند. این روغن به طور سنتی برای درمان بیماری های مختلف مو و پوست مانند پسوریازیس، کرم روده و خشکی یا خارش پوست سر استفاده می شود، این ماده در درمان جوش نیز بسیار مفید است.

    طرز استفاده:

    1-    منطقه جوش را با صابون دارویی و آب گرم بشویید

    2-    چند قطره روغن درخت چای را روی یک توده ی پنبه ریخته و روی جوش بگذارید.

    3-    برای گرفتن نتیجه ی بهتر، محل را به مدت چند ساعت باندپیچی کنید

    4-    به منظور گرفتن نتیجه بهتر این کار را 3-4 بار در روز انجام دهید.

    8- اکیناسه (نوعی گل در آمریکای شمالی)

    اکیناسهگیاهی است که خواص ضد باکتری و ضد ویروسی دارد. اکیناکوسید یک ترکیب فعال در اکیناسه است که با جوش و دیگر عفونت های پوست مبارزه می کند. اکیناسه که به صورت عصاره، پودر، چای، کپسول یا پماد، برای کاربرد خوراکی و موضعی، وجود دارد، مستقیماً مهار کننده ی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس است، که در تشکیل جوش ها نقش دارد.

    طرز استفاده:

    1-    یک قاشق چای خوری اکیناسه را در یک فنجان آب گرم ریخته و مخلوط حاصل شده را به مدت 10 تا 15 دقیقه هم بزنید، سپس مایع موجود در مخلوط را با فشار خارج کرده و روزی دو بار میل کنید.

    2-    1 قسمت اکیناسه، 1 قسمت گل گشنیز و 2 قسمت از indigo وحشی را به داخل آب گرم بریزید.

    3-    فشار دادن  مخلوط (به منظور خارج ساخت مایع محتوی چای) و نوشیدن سه بار در روز.

    4-    همچنین شما می توانید چای حاصله را پس از سرد شدن، روی منطقه جوش قرار دهید.

    5-    قبل از انجام این راه کار، حساسیت خود را نسبت به این ماده بسنجید.

    9- دانه زیره سیاه یا دانه های سیاه

    این ماده که به طور معمول به عنوان زیره سیاه شناخته شده است، از گیاه نیگلا استویا((Nigella Sativa به دست می آید، این ماده در کشورهای خاور میانه و جنوب آسیا کاربرد فراوانی دارد و دارای ارزش دارویی بسیاری بالایی است. دانه های سیاه دارای بسیاری از مواد مغذی هستند. دانه های سیاه ، حاوی خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتری و ضد التهابی هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند. دانه های سیاه، شامل یک ماده فعال به نام تیموکوینون (Thymoquinone) هستند که به طور موثر، جوش و دیگر عارضه های پوستی را درمان می کند.

    طرز استفاده:

    1-    استفاده از دانه های زیره سبز به عنوان چاشنی غذا.

    2-    نوشیدنی گرم یا سرد را با روغن زیره سبز مخلوط کنید.

    3-    نوشیدن دو بار در روز برای بهبود سریع تر جوش مفید است.

    10- شیر و نان

    با این که این مواد بیشتر شبیه صبحانه است، ولی برای درمان جوش نیز استفاده می شود. سالیان سال است که شیر به عنوان یک ماده بهبود دهنده عوارض پوستی استفاده می شود. مطالعات جدید نشان می دهند که ترکیب شیر و نان می تواند موجب بهبود عارضه ی پوستی گردد. این ترکیب موجب ترکیدن جوش شده و درد ناشی از آن را تسکین می بخشد.

    طرز استفاده:

    1-    یک لیوان شیر را گرم کرده و 3 قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کنید، چند قطعه نان هم به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط چگالی حاصل شود.

    2-    مخلوط حاصل شده را مستقیماً روی جوش بگذارید، برای رسیدن به نتایج سریع تر، این عمل را چند بار در روز انجام دهید.

    3-    شما همچنین می توانید از کرم شیر که با پودر زردچوبه و سرکه مخلوط شده است استفاده کنید و این مخلوط را به طور مستقیم روی جوش بگذارید.

    11- گیاه تاج الملوک ژاپنی (اسطوخودوس)

    تاج الملوک ژاپنی و یا لنیکرا جاپنیکا، به دلیل خواص ضد ویروسی و آنتی بیوتیکی، از دیرباز در طب چینی در زمینه های مختلف طبی از قبیل، سردی، تورم، التهاب، زخم های جوش، مورد استفاده قرار می گرفته است. این گیاه در تمام طول عمرش مفید است. ترکیب موجود در آن، لووتولین، به عنوان آنتی اکسیدان و ضد التهاب عمل می کند که جوش را از بین برده و درد ناشی از آن را کاهش می دهد. شما می توانید از گل، ساقه ها و برگ های این گیاه به شکل های مختلف از قبیل چای و یا به شکل تزریقی استفاده نمایید.

    طرز استفاده:

    1-    اسطوخودوس را در یک ظرفی قرار دهید و بر روی آب بریزید و بگذارید تمام طول شب بماند.

    2-    محلول باقیمانده را در منطقه آسیب دیده قرار دهید و بگذارید تا خشک شود. پس از شستشو آن را با یک پارچه خشک کنید.

    3-    این عمل را برای  گرفتن نتایج بهتر تکرار کنید.

    4-    از این گیاه چای درست کرده و بنوشید.

     12- روغن کرچک

    روغن کرچک به طور گسترده ای توسط آیورودا (نوعی طب سنتی) مورد استفاده قرار می گیرد. این روغن از دانه های گیاه کرچک موسوم به Ricinus Communis. استخراج می گردد. این ماده برای درمان انواع ضایعات پوستی، دردهای مزمن و بیماری های معده استفاده می شود. روغن کرچک در درمان جوش بسیار موثر است. این روغن دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتری، ضد قارچی و ضد ویروسی است. به نظر می رسد روغن کرچک جایگزین مناسبی در درمان قوی و موثر جوش است.

    طرز استفاده:

    •         چند قطره روغن کرچک را بر روی یک توده پنبه بچکانید و روی محل جوش بگذارید.
    •         برای جذب کامل آن را با یک باند بپیچید.
    •         به مدت 3 ساعت یا یک شب آن را به حال خوب بگذارید.
    •         برای گرفتن نتایج بهتر این عمل را تکرار کنید.

    13- روغن اوکالیپتوس

    روغن اوکالیپتوس دارای خواص آنتی سپتیکی، ضد باکتریایی و ضد ویروسی است. این ماده ی معطر، پوست را نرم می کند و باعث کاهش خارش، تحریک، و درد می شود. نارون لغزنده نیز برای درمان جوش به طور موثری استفاده شده است. این دو با هم (نارون لغزنده و اوکالیپتوس) برای درمان سریع جوش بسیار موثر هستند.

    طرز استفاده

    •         25 گرم پودر نارون لغزنده را با 3 قطره روغن اوکالیپتوس مخلوط کنید و با افزودن آب گرم، یک خمیر ضخیم درست کنید.
    •         مخلوط را روی جوش بگذارید، این عمل چند بار در روز تکرار کنید. به زودی ماده داخل جوش از بین می رود و جوش به طور کامل رفع می شود.

    14- نمک اپسوم

    نمک اپسوم، با نام شیمیایی منیزم سولفات، ماده موثری در درمان جوش است. این ماده کمک می کند تا ماده داخل جوش بترکد و خارج شود. زمانی که ماده داخل جوش بیرون بریزد، درد و خارش نیز تسکین پیدا می کند.

    طرز استفاده:

    •         2 فنجان نمک روغنی را برداشته و به یک ظرف کوچک محتوی آب گرم اضافه کنید.
    •         به مدت 10 دقیقه منطقه ی جوش را با آب گرم محتوری نمک، خیس نگه دارید.
    •         اجازه دهید منطقه جوش خشک شود و این عمل را تکرار کنید تا جوش سریع درمان شود.

    چند نکته در رابطه با درمان جوش:

    •         جوش ها به عنوان ضایعات بسیار مسری شناخته شده اند.
    •         این ممکن است در مناطق دیگر بدن تان و یا مردم اطراف شما تاثیر بگذارد، بنابراین مراقبت های زیادی را می طلبد.
    •         سعی کنید ملحفه ها و لباس هایتان را از دیگران جدا کنید.
    •         جوش ها را با سوزن یا دست، دست کاری نکنید، زیرا ممکن است بیشتر گسترش یابند.
    •         جوش خطرناک نیست، اما اگر به دقت مورد توجه قرار نگیرد، می تواند مضر باشد.
    انصراف از نظر